torsdag 26 mars 2009

Alice Springs

Jag flög över det idag. Det stora röda. Det var stort. Och rött. Sen landade jag i värmen. Den är bekant, torr och väldigt varm. Det påminner mig om Israels öken. Torr som fnöske. Det är som att jorden suger vätskan ur mig, allt absorberas på en sekund.

Jag gick runt i Alice Springs en stund. Sakta, sakta för att inte smälla av. 37 grader var det här idag. Jag tänkte följa floden för att komma hem. Det gällde bara att hitta den. Inte det lättaste eftersom den inte inhyser något vatten.

Jag kan nästan få klaustrofobi när jag tänker på hur långt det är till närmaste kust. Det här är verkligen i mitten av en gigantisk kontinent.

På hostlet får man inte göra något utan att betala deposition. Till och med köksartiklarna kräver deposition. Så det är ett jäkla springande till receptionen. Det är nog faktiskt lite så jag minns Australiensiska hostel. Helt annorlunda från de jag bodde på på NZ.

Äntligen passade jag på att packa om väskan också. I Sydney upptäckte jag att ett klistermärke smugits på min väska. På den stod heavy på en röd lapp. 20 kg. Jag lämnade Sverige med 14. Vad hände egentligen? Imorse vägde jag dock in den på strax under 20. Ett kilo skickades hem till Sverige igår, ett kilo resehandböcker som jag avverkat. Idag har jag arrangerat om lite, kastat lite, övervägt och funderat lite. Nästa invägning hoppas jag ska gå bättre. För annars kommer min väska snart att nå övervikt. Bantning bitte!

Ja, jag spenderade eftermiddagen inne. Det är väl nästan olagligt när det är så fint väder ute. Men ibland måste man faktiskt göra saker som att städa också. Idag var en sån dag. Imorgon är det tydligen tvättdag.



Det stora röda.



Todd river i Alice Springs

4 kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt hur övervikten smyger sig på så där. Micke och jag börjar fylla väskorna här i Dubai...

Varmt här med, mellan 30 - 39 grader varmt.

Anonym sa...

Jag läser och läser dina reseskildringar. Det är som travelpornografi! Så jäkla läckert!

Fia

Fröet sa...

hoppas du inte är fast i någon av översvämningarna. kram

Hanna sa...

Stina: Här är det över 40...

Fia: Glad att du gillar det!

Frö: Oj, har inte ens hört om den. Här är det iaf torrt och fint...